Predstavitev
Občina Vodice

Športno središče Strahovica

V Selu pri Vodicah je izhodišče pohodniških poti na Mengeško kočo, Dobeno in Rašico.Smučarsko društvo Strahovica ima ob svoji koči na Selu sodobno športno središče, ki vključuje leta 2016 obnovljeni in dograjeni balinišči, igrišče za igre z žogo, otroška igrala, fitnes naprave na prostem in obilo sprehajalnih poti, ki nudijo možnost raziskovanja okoliških vasi.

Športno središče Strahovica, vodice
Športno središče Strahovica, vodice


V sklopu središča je v letu 2019 predvidena tudi ureditev kolesarjem prijazne točke. Pozimi člani društva asfaltno površino igrišča spremenijo v ledeno ploskev za drsanje ter drsališče po potrebi tudi osvetlijo.


V lokalnem športnem društvu so aktivne alpska, tekaška, kolesarska, balinarska, pohodniška, sankaška in potapljaška sekcija ter skupina za igre z žogo in rekreacijo. Prostor in neokrnjena narava, ki ga obdaja, je primeren za organizacijo tekmovanj, prireditev in piknikov. V društvu pa organizirajo tudi številne športne prireditve, kot je kolesarski kronometer in gozdni tek na Rašico, izlet v neznano in balinarski turnir.

V okviru društva je svojo športno pot začel tudi eden najboljših balinarjev na svetu, večkratni svetovni prvak v hitrostnih disciplinah, Aleš Borčnik.


Spoznaj tudi
Občina Vodice

Turistične točke

Če vas zanima kulturna dediščina obiščite Sinkov Turn, če pa ste športnik po duši pa obiščite športno središče Strahovica, tenis klub Kubu ali se sprehodite do cerkve sv. Tilna v Repnjah. Da ne boste lačni pa se ustavitev in pokusite naše znamenite Vodiške preste.
Kulturna dediščina

Šinkov Turn

Šport

Tenis klub Kubu Vodice

Razgledna točka

Cerkev sv. Tilna v Repnjah

Kulturna dediščina

Vodiške preste

Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. /piskotki Se strinjam Onemogoči piškotke