Prostor zadovoljnih ljudi

Občina Domžale


72 km2
36.264 prebivalcev
8.035 his

Domžale odlikuje pomembna lega v osrednji Sloveniji, saj skoznje poteka prometna povezava med vzhodom in zahodom. Za prelepo kuliso poskrbijo Kamniške Alpe.

O občini
Občina Domžale

Predstavitev občine

Domžale odlikuje pomembna lega v osrednji Sloveniji,saj skoznje poteka prometna povezava med vzhodom in zahodom. Za prelepo kuliso poskrbijo Kamniške Alpe. So središče istoimenske občine, v kateri je svoj dom našlo 36.000 prebivalcev

V neposredni bližini centra Domžal se lahko rekreiramo in uživamo na Zeleni rekreacijski osi ob Kamniški Bistrici in njenih pritokih, kjer doživite modro-zeleno spogledovanje z obrežnim zelenjem in občasno divjostjo vodnega toka.

Mesto z okolico ponuja številna doživetja, vsako leto se v mestu in okolici zvrstijo številne kulturne, etnografske, otroške in športne prireditve, katere so v teh letih pridobile sloves tudi izven občinskih meja.

Domžale so tudi izvrstno izhodišče za aktivno preživljanje prostega časa: ob odprtem bazenu ter teniških igriščih v Domžalah je tu še sedem kolesarskih poti po Domžalah in okolici v skupni dolžini 250 km. Pa številne pohodniške poti ob Kamniški Bistrici in okoliškem gričevju, poučne poti, igrišča in fitnesi na prostem, trim steza Šumberk, naravna plezalna stena pod Šumberkom in umetna plezalna stena v centru mesta, kolesarski poligon Kolovoz. V okolici Domžal je možno jahanje v številnih lepo urejenih jahalnih centrih.


www.domzale.si

Spoznaj
Občina Domžale

Turistične točke

V slamnikarskem muzeju spoznajte dediščino našega kraja, v cerkvi sv. Mohorja si oglejte znamenite freske Jelovška, se sprehodite po Ihanski poti ali zeleni osi, lahko pa tudi obiščete Železno jamo in Jamarski muzej.

Muzej

Slamnikarski muzej

Kulturna dediščina

Cerkev sv. Mohorja in Fortunata v Grobljah

Šport

Ihanska pot

Učna pot

Zelena os ob Kamniški Bistrici in Domžalska čebelarska pot

Naravna znamenitost

Železna jama in jamarski muzej

Učna pot

Pravljični Šumberk

Raziskuj
Pohajkuj, uživaj, raziskuj

Poišči sebi zanimivo točko

gdpr:enable_cookies_to_see_map

Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. /piskotki Se strinjam Onemogoči piškotke