Predstavitev
Občina Mengeš

Športni parki

Športni parki in raznolike pohodniške poti v Mengšu dajejo prebivalcu in obiskovalcu možnost za vsestransko športno aktivnost.V občini Mengeš so trije športni parki, na katerih je možna športna dejavnost: nogometna, rokometna, košarkarska in teniška igrišča, igrišča odbojke na mivki, otroška igrala in orodja za telesno vadbo na prostem. Igrišča upravljajo lokalna športna društva. V športnem parku Mengeš na Muljavi deluje tudi Teniški center Harmonija s pokritimi igrišči za tenis in badminton ter zunanjimi igrišči.

Športni parki in raznolike pohodniške poti v
Športni parki in raznolike pohodniške poti v

Mengeš je znan tudi po smučarskih skakalnicah. V Mengšu so bili skoki na smučeh razviti že v šestdesetih letih preteklega stoletja. V samem kraju, natančneje na Zalokah pod Gobavico, so se že tedaj ponašali s skakalnicami, ki jih je načrtoval inženir Bloudek. V letu 1996 se je začela prenova skakalnega centra in skakanja v novo ustanovljenem Skakalnem društvu Mengeš. Skakalnice, dolge 14 m, 20 m in 35 m, so prevlečene s plastično podlago in omogočajo vseletno vadbo.


V letu 1973 je Turistično društvo Mengeš postavilo eno prvih trim stez v Sloveniji s 25 telovadnimi postajami in dolžino 2.200 m na hribu Gobavica, ki se tudi redno obnavlja in posodablja. Vključuje tudi gozdno učno pot. Trim steza se prične na parkirnem prostoru ob vznožju Gobavice (pri Oranžeriji) in se na istem mestu tudi konča.
Obiskuje jo veliko občanov in trim navdušencev iz bližnje in daljne okolice. Odmevna je tudi vsakoletna akcija v juniju »Vsi na trim« v organizaciji TD Mengeš, ki se je udeleži več kot 500 trim pohodnikov.Kontakt: 031 775 948 - Turistično društvo Mengeš

Spoznaj tudi
Občina Mengeš

Turistične točke

Obiščite razgledno točko na Dobenem, Grad Jablje, Župnijsko cerkev Svetega Mihaela najbolj dragoceni in najstarejši umetnostni spomenik ali se sprostite v našem športnem parku.
Razgledna točka

Dobeno

Kulturna dediščina

Grad Jablje

Šport

Mengeška koča na Gobavici

Kulturna dediščina

Župnijska cerkev svetega Mihaela

Spletno mesto uporablja piškotke. Z njimi zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. /piskotki Se strinjam Onemogoči piškotke